Avantajele colaborării cu un specialist imobiliar al companiei Acces Imobil

Avantajele colaborării cu un specialist imobiliar al companiei Acces Imobil

Un agent imobiliar nu vinde proprietăți, el vinde încredere clienților” — Mihaela Keller

În condițiile actuale de acces rapid, facil și liber la informație, acces care favorizează o întâlnire directă a cererii cu oferta, iar fiecare își poate filtra singur informațiile primite în funcție de nevoile sale specifice, asistența unui agent imobiliar profesionist pare că poate fi substituită prin acest beneficiu al disponibilității informațiilor. Pare foarte simplu să vinzi, să cumperi sau să închiriezi o proprietate, dar fără o asistența unui specialist în domeniu există riscul de a face o tranzacție dezavantajoasă, atât din punct de vedere financiar, dar și din perspectiva condițiilor de confort pe care proprietatea le oferă, condiții care nu sunt în concordanță cu nevoile clientului. Bineînțeles, nu orice tranzacție imobiliară încheiată fără contribuția unui agent imobiliar este un eșec, dar uite câteva argumente în favoarea unei colaborări.

1. Experiență și expertiză. O companie imobiliară oferă soluții personalizate în funcție de nevoile ambelor părți implicate în tranzacție. Cunoaște foarte bine piața și va ști exact unde să identifice soluția, ce argumente să folosească pentru a ajunge la cel mai bun echilibru între particularitățile cererii și ale ofertei. În plus, colaborarea cu o agenție imobiliară facilitează și rapiditatea finalizării tranzacției.

2. Targetare eficientă. 
O companie imobiliară are resursele pentru a sincroniza caracteristicile cererii cu elementele specifice ale ofertei. Astfel, prin colaborarea cu o agenție imobiliară cumpărătorului îi vor fi prezentate doar acele oferte care se încadrează în nevoile sale specifice. Astfel se economisește timp, iar tranzacția se finalizează mai rapid în beneficiul ambelor părți.

Un agent imobiliar profesionist îți salvează timp și face astfel încât întregul proces de vânzare-cumpărare să decurgă cât mai ușor.

Astfel, dacă vrei să vinzi un bun imobil, agentul va filtra toate discuțiile telefonice inutile și va stabili doar întâlniri pentru vizionarea imobilului cu persoane realmente interesate și doar conform programului în care ești disponibil.

În cazul în care ești în proces de procurare a unui bun imobil, atunci agentul imobiliar îți va salva timp prin faptul că îți va arăta doar imobilele care corespund necesităților tale.

Apelând la un agent imobiliar, nu vei fi nevoit să ai discuții telefonice, să stabilești întâlniri și să te deplasezi în diferite colțuri a orașului prin ambuteiaje pentru a vizualiza apartamente sau case ce nu corespund așteptărilor tale, acțiuni ce consumă o groază de energie, nervi și timp.

3. Consultanță și evaluare pentru stabilirea unui preț corect. Agenția imobiliară vine în sprijinul proprietarilor în stabilirea prețului corespunzător care să se încadreze în realitățile pieței. În același timp, prețul este stabilit și ținându-se cont de așteptările proprietarului. Specialistul imobiliar adună toate informațiile, le analizează și le prelucrează până ajunge la o soluție optimă.

Un agent imobiliar profesionist este de regulă un negociator foarte bun și cunoaște foarte bine tehnicile de vânzare. Acesta nu se implică emoțional în timpul negocierilor, fiecare tranzacție va fi negociată astfel încât aceasta să corespundă următorului principiu: vânzarea sau cumpărarea unui bun imobil va fi efectuată la cel mai bun preț posibil atât pentru cumpărător cât și vânzător.

4. Intermediază formalitățile tranzacției. Agentul imobiliar știe toți pașii care trebuie realizați pentru finalizarea tranzacției, respectiv demersurile legale și actele care trebuie făcute pentru ca noul proprietar sau chiriașul să-și poată intra în drepturi. Lipsa unei asistențe specializate în această etapă ar putea avea efecte grave asupra ambelor părți.

5. Conduce faza de negociere a tranzacției. Agentul imobiliar negociază în favoarea ambelor părți implicate în tranzacție, astfel încât să reușească finalizarea unei afaceri profitabile pentru ambele părți. Prin experiența profesională, identifică rapid punctele unde se poate negocia pentru a adăuga valoare pentru cumpărător, în beneficiul vânzătorului sau invers.

Relația cu agenția imobiliară este în beneficiul ambelor părți implicate și vine să sprijine finalizarea în cele mai bune condiții a unei tranzacții. Prin resursele de care dispune, agenția oferă soluții care exploatează informația disponibilă pentru a ajunge la punctul de întâlnire al cererii cu oferta, punct favorabil pentru încheierea unei tranzacții imobiliare avantajoase pentru ambele părți.

ETAPELE DE FORMARE ALE UNUI SPECIALIST IMOBILIAR PROFESIONIST

INFORMEAZA-TE CAT MAI BINE ASUPRA DOMENIULUI IMOBILIAR

Primul pas pentru o cariera de succes in imobiliare incepe cu identificarea rezultatelor pe care vrei sa le obtii, de pe urma meseriei de agent imobiliar.

Desi exista si multe cazuri in care unii agenti au ajuns sa lucreze in imobiliare din intamplare, sau pur si simplu din lipsa unei alternative, putini sunt cei care au reusit sa transforme acest inceput intr-o cariera de succes.

Cei care au inceput fara a cunoaste multe despre domeniul imobiliar si nu au renuntat dupa cateva luni, au inteles ca doar investind in propria lor educare, alocand timp si resurse financiare, poti avea rezultatele cele mai bune.

Nu este dificil sa devii un agent imobiliar respectabil, insa pentru a ajunge sa fii perceput drept unul, este important sa te inconjori de persoanele potrivite si sa nu te abati de la traseul stabilit.

Pentru inceput incearca sa obtii de unul singur cat mai multe informatii despre: reglementarile sectorului imobiliar, trendul pietei imobiliare, tipul de servicii oferite de agentiile imobiliare, profilul clientului potrivit, softurile imobiliare, strategiile de marketing imobiliar si nu numai, intrucat toate acestea iti vor oferi o imagine de ansamblu mai clara asupra sectorului imobiliar.

Cunoscand importanta educarii de specialitate, o agentie imobiliara profesionista asigura mereu cadrul propice formarii profesionale a tuturor angajatilor, intrucat doar cu un personal calificat vei putea face diferenta pe piata.

Asadar, cauta sa lucrezi intr-o agentie imobiliara profesionista, intrucat si acest aspect te va ajuta sa devii un agent imobiliar respectabil.

ALEGE-TI UN MENTOR IMOBILIAR (UN AGENT IMOBILIAR RESPECTABIL)

Intrucat un inceput de cariera in acest domeniu poate fi dificil, identificarea unei nise, alegerea unui serviciu, precum si clarificarea directiei in care vrei sa te indrepti, va deveni imediat mai usoara odata ce vei avea acces la experienta unui mentor imobiliar, trainer imobiliar, coach imobiliar sau a unui agent imobiliar respectabil cu multa experienta in spate.

Identificarea mentorului potrivit se poate face fie in online, fie prin intermediul recomandarilor.

INVATA, TESTEAZA, CONSTRUIESTE-TI UN PORTOFOLIU DE CLIENTI

Momentul in care incepi sa aplici informatiile dobandite este cel mai frumos.

Pe cat este de frumos, pe atat este si de important, intrucat daca rezultatele intarzie sa apara, majoritatea celor care sunt la inceput renunta la meseria de agent imobiliar din primele luni si se reorienteaza catre alte domenii.

Insa, daca vei respecta pasii de mai sus, cu siguranta ca pana la aceasta etapa te vei afla deja intr-un mediu propice dezvoltarii tale profesionale.

Informatiile acumulate pana in acest punct trebuie atent alese, testate si masurate pentru a intelege concret care este abordarea care returneaza cele mai bune rezultate.

Majoritatea agentilor imobiliari respectabili nu duc lipsa de recomandari, ba chiar ele ajung sa fie principala sursa de noi clienti.

Totusi, o prezenta activa in online sau o imagine impecabila insotita de o atitudine profesionista, vor contribui si ele la alcatuirea portofoliului de clienti.

CONCLUZII

Pentru a deveni un agent imobiliar respectabil trebuie sa iti dedici atat timp, cat si resurse financiare.

Setea de cunoastere, pasiunea pentru domeniul imobiliar, cumulate cu identificarea persoanelor potrivite care sa te ajute in drumul tau spre succes, sunt cheile succesului.

Un agent imobiliar respectabil nu face intermediere, un agent imobiliar respectabil lucreaza pe baza unui contract de reprezentare exclusiva.

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s