Activitatea operațională ale unui specialist imobiliar

ACTIVITATEA OPERAȚIONALĂ ALE UNUI AGENT IMOBILIAR

Realizarea obiectivelor stabilite de către agentul imobiliar, necesită parcurgerea consecutivă ale următorilor pași:

PROSPECTAREA

Cea mai importantă verigă in activitatea profesională ale unui agent /specialist imobiliar de succes ține de procesul de prospectare, în vederea identificării potențialilor clienți Vânzători/Cumpărători. Pentru a crea o activitate validă, specialistul imobiliar are nevoie de clienți. Pentru a avea o activitate profitabilă, specialistul imobiliar are nevoie de un număr cît mai mare de Potențiali Clienți. Cei mai mulți agenți imobiliari pierd din vedere această activitate, concentându-se pe activități mai pușin productive. Adevărul este însă, unul foarte simplu-fără prospectare, nu ai vînzări.


Identificarea prospecților (persoanelor cu nevoi imobiliare-Potențial Vînzător/Cumpărător) utilizând multiplele resurse:

-platforme online (baza de date ale companiei, 999.md, makler.md) , recomadări, avize publicitare,fluyere, diverse grupuri vânzări-cumpărări imobiliare din retele de socializare,instagram,s.a)

2. APELUL TELEFONIC

-una din etapele esențiale. În dependență de corectitudinea efectuării apelului telefonic fie va fi stabilită o continuitate reciproc-avantajoasă, fie va fi incheiată din start orice tentativa de colaborare ulterioară.

Obiectivul esențial al apelului telefonic ține de stabilirea unei înrevederi cu proprietarul în vederea preluării în gestiune al bunului imobil.

3. Prima intrevedere cu proprietarul

Această etapă reprezintă treapta care permite agentului /specialistului imobiliar sa-și prezinte serviciile. Prezentarea confirma avantajele colaborării cu el, motivele pentru care agentul este cea mai bună opțiune al proprietarului . Acum agentul e în lumina reflectoarelor -folosind un material de prezentare pe măsură, parcurgi pas cu pas, procesul de vînzare împreună cu interlocuitorul tău. Un specialist imobiliar de succes pune accent pe benefiiile care rezultă din colaborarea cu el. Învață efectiv, prezentarea serviciilor pe de rost, exersează și internalizează. In pofida unei prezentări excepționale, vor apărea obiecțiile. Atunci când interlocutorul tău, înțelege că colaborarea cu specialistul imobiliar este un avantaj pentru el, OBIECȚIILE prezentate specialistului imobiliar sunt adevărate semnale de cumpărare/vânzare. Aici are loc semnalizarea celor mai mari temeri , iar specialistul imobiliar are marea ocazie să le confirme, că el este cea mai bună alegere!

Deasemenea,este oportun să se stabilească statutul persoanei cu care se stabileste contactul, să se creeze unui raport cu proprietarul, să cunoască caracteristicele proprietății, definirea actelor care contestă dreptul de proprietate și recomandarea unui preț pentru inițierea promovării bunului imobil.

4.Promovarea și planul de marketing

Promovarea corectă a proprietății asigură agentului identificarea în scurt timp al Potențialilor Cumpărători. Planul de Marketing deține 3 componente:

-online: portaluri și site-uri imobiliare,social-media,Ads,etc.

-offline:bannere, flyere, avize de vînzare-cumpărare

— colaborarea cu colegii ,cercul de cunoștințe,recomandări,networking

5.Pregătirea proprietăților pentru vizionare/ prezentare

Această etapă te transformă în regizorul vizionării,acel moment în care apar roadele muncii tale.Asigură-te că totul este bine pus al punct venind mai devreme si inspectând proprietatea.Fii pozitiv și empatic cu potențialii Cumpărători,in pofida tuturor neplăcerilor sau stărilor de insatisfacție.Continuă cu entuziasm prezentarea proprietății,chiar dacă vizitatorii au o atitudine negativă sau ostilă,în fond ești un PROFESIONIST.Rezultatele nu vor întîrzia să apară.Orice proprietate se vinde ,dacă beneficiază de marketingul adecvat și este corect poziționată la preț.

6. NEGOCIEREA ȘI OFERTA DE CUMPĂRARE

Oferta de cumpărare cea mai calificată,este cea completată de Potențialul Cumpărător în biroul companiei. Comunicarea și transparența la această etapă este esențială. Profesionistul va stabili cele V elemente definitorii ale unei tranzacții de comun acord cu ambele părți implicate. Preluarea unei garanții constituie trecerea la compartimntul juridic al asistenței sale.

7. PERFECTAREA DOSARULUI PENTRU AUTENTIFICAREA NOTARIALĂ

Această etapă prevede utilizarea competențelor juridice ale specialistului imobilar. Perfectarea corectă ale actelor aferente tranzacției va oferi specialistului imobiliar gratitudinea clienților.

8. COORDONAREA ȘI ÎNCHEIEREA TRANZACȚIEI

Relaxarea apare doar după incasarea întregului preț de către proprietar care include și comisionul specialistului imobiliar.Informează corect Vînzătorul și Cumpărărtorul despre valoarea taxelor și impozitelor aferente tranzacției.Asigură-te cu referire la perceperea corectă a informației.Este un moment oportun pentru a obține testimoniale

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s