CONSIDERAȚII GENERALE CU PRIVIRE LA PRIMA ÎNTREVEDERE CU PROPRIETARUL UNUI BUN-IMOBIL

Un agent talentat şi cu experienţă îşi va pregăti sistematic şi cu minuţiozitate fiecare întâlnire cu clientul. Chiar dacă, în principiu, fiecare vizită poate fi asemănătoare cu cele anterioare, totuşi există diferenţe semnificative datorate personalităţii fiecărui individ în parte. Fiecare client trebuie tratat în mod personal, adaptând strategiile şi, mai ales, discursția în funcţie de profilul acestuia. Fiecare client potenţial are o anumită personalitate distinctă. Vânzătorul trebuie să se adapteze la comportamentul şi cerinţele clienţilor. De aceea, trebuie săîncerce să dezvolte o strategie în funcţie de tipul clientului.

La colectarea informației despre obiectul  preluat în lucru din sursele media, agentul este obligat, în termen de maxim 3 zile, să facă cunoștință detaliată cu obiectul,  preluând informația necesară. 

Studierea stării obiectului presupune:

  • înregistrarea caracteristicilor tehnice ale obiectului;
  • identificarea stării juridice (întrebată, ulterior verificată), cum ar fi în bază la ce act de proprietate aparține imobilul;
  • evaluarea imobilului în corespundere cu tendințele pieții.

Când luăm în lucru un obiect, este necesar să avem:

  • cărți de vizită;
  • contract de colaborare și prestare a serviciilor.

Una dintre cele mai importante etape în procesul luării obiectului în lucru este stabilirea unui preț pentru imobilul vizat. Înainte de a specifica concluziile agentului despre preț, reprezentantul companiei trebuie să întrebe proprietarul, care ar fi prețul imobilului la care se așteaptă acesta. Sunt cazuri când proprietarul solicită un preț mai mic decât cel de piață. În așa caz, compania participă în rol de investitor și achiziționează acest imobil.  

În urma discuției și evaluării imobilului, putem să ne confruntăm cu situația în care prețul nu-i convine proprietarului. În așa caz, motivăm prețul propus de companie prin experiențe reale de cumpărare/vânzare ale apartamentelor similare prin intermediul companiei.

În timpul discuției cu proprietarul, se recomandă de adus exemple ale obiectelor vândute la preț de piață (obiect asemănător), sau chiar cu un preț mai mic decât cel de piață.

„Nu noi dăm banii, noi căutăm cumpărător. Nu noi stabilim prețurile, piața le dictează.”

Dacă prețul imobilului este cu 20% mai scump decât prețurile dictate de piață și proprietarul nu cedează, compania nu colaborează cu el.

După stabilirea prețului de start, urmează tratative referitor la comisionul companiei, unde este necesar ca agentul să menționeze că colaborând cu noi, clientul are doar de câștigat. Pentru a convinge clientul, se enumeră următoarele beneficii:

  • De regulă, comisionul constituie de la 3% la 5%, în dependență de modalitatea de lucru. Însă, dacă lucrați exclusiv cu noi, comisionul este de doar 3%. De ce? Pentru că lucrând în regim de concurență, companiile vizate scad din preț, pentru a vinde primele imobilul dumneavoastră;
  • În ziua de azi, procesul de vânzare a imobilului necesită un suport mediatic, adică o promovare intensă, eficientă și corectă pe piața imobiliară. Această promovare presupune alocarea resurselor financiare mari. Unul din serviciile prestate de compania noastră reprezintă promovarea obiectului din contul nostru.
  • În cadrul companiei „ACCES IMOBIL” activează o echipă dinamică de profesioniști, care zilnic suplinesc baza de cumpărători, de obiecte și, în tandem, conlucrează pentru a eficientiza procesul de promovare/vânzare/cumpărare;
  • Cumpărătorii apelează la compania noastră, deoarece piața este supradozată cu anunțuri din domeniul imobiliar și doar obiectele promovate corect și efectiv, au șansa să atragă cumpărătorul.

După luarea în lucru a obiectului, agentul este obligat să mențină regulat legătura telefonică cu proprietarul (minim o dată la 7 zile), pentru a informa proprietarul despre etapa de lucru asupra imobilului și a fi informat despre starea lucrurilor referitor la vânzarea (chiria) imobilului, cum ar fi actualitatea prețului.

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s